Onze Diensten - Zorgen en Zo
17117
page-template-default,page,page-id-17117,cooltimeline-body,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Ons Aanbod

Kinderen | Jeugd | Volwassenen

Ons aanbod is divers en richt zich op kinderen, Jeugd en Volwassenen

We kunnen de begeleiding/maatwerkvoorziening individueel inzetten, en ons richten op de hulpvrager in wisselwerking met zijn omgeving.

Groepsbegeleiding

Tevens bieden we groepsbegeleiding

Naast het individuele stuk biedt het groepsaanbod, een mooie gelegenheid om sociale vaardigheden en weerbaarheid te trainen, te oefenen met het beter leren herkennen en reguleren van emoties, het leren omgaan met een beperking. Oefenen doe je het best,  in een veilige setting, m.b.v. ervaren trainers en activiteitenbegeleiders en in een omgeving die inspireert en stimuleert. De activiteiten sluiten aan bij de doelgroep, leeftijd en ontwikkelingsfase.

Groepsbegeleiding voor kinderen en jeugdigen wordt doorgaans als zeer waardevol ervaren: het is leerzaam en steunend, het biedt contact met leeftijdsgenoten en/of lotgenoten. De activiteiten zijn zeer praktisch en bieden kansen om succeservaringen op te doen, zijn vaak een enorme boost voor het zelfvertrouwen en ontwikkelen van ’eigen identiteit’.

Groepsaanbod voor volwassenen is vooralsnog gericht op het aanbieden van structuur en een zinvolle dagbesteding.

Het biedt de mogelijkheid tot het opdoen en onderhouden van contacten en het ontdekken van eigen creativiteit.

Om u een indruk te geven van ons groepswerk en dagbesteding hebben we een kort filmpje opgenomen op onze locatie, en hoort en ziet u, wat we doen en willen bereiken!

Een overzicht van wat wij doen
  • Begeleiden van kinderen en/of volwassenen ( en hun gezinnen) met een psychische aandoening en/of verstandelijke beperking waarbij doorgaans complexe hulpvragen aan de orde zijn, die om specialistische inzet
  • Begeleiden van gezinnen met opvoedingsvraagstukken die in relatie staan met een psychiatrische aandoening van een kind en/of ouder
  • Begeleiden van gezinnen met problemen op meerdere levensgebieden ( multi-problem), vaak in relatie met een verstandelijke beperking.
  • Begeleiden van samengestelde gezinnen (N.S.G) met hulpvragen op het gebied van de onderlinge relaties, nasleep en verwerking van scheiding en verlies.
  • Begeleiden van gezinnen in (v) echtscheiding, waarbij op de achtergrond sprake is van problematiek met een grondslag psychiatrie/verstandelijke beperking
  • Begeleiding van omgangsregelingen (BOR) vanuit een vrijwillig kader, maar ook vanuit een OTS.