Home

shutterstock_381058474

Ga naar jeugd

Ga naar WMO

Ga naar scheidingen

Over Zorgen En Zo

Welkom bij Zorgen En Zo

Wie zijn wij?

Welkom op de site van Zorgen & Zo! Onze organisatie is in 2009 ‘de lucht in gegaan’ en inmiddels een vertrouwde aanbieder binnen het Sociaal Domein Zuid Limburg. Momenteel bestaat ons team uit 25 gedreven professionals, met verschillende achtergronden en specialisaties. Samen vormen zij het ‘gezicht’ van Zorgen & Zo en delen zij een duidelijke visie en werken zij vanuit passie voor het vak aan hun missie.

Zorgen & Zo heeft een duidelijke visie als het gaat om ‘goede zorg’, een gezamenlijke missie waar wij ons met hart en ziel voor inzetten. We houden van maatwerk. Van ‘out of the box’ meedenken, als het gaat om oplossingen voor vaak complexe hulpvragen.

Wij staan graag naast onze cliënten: warm en vanuit ons hart, present zijn als het nodig is, geen ‘9 to 5’ mentaliteit, samenwerken op basis van vertrouwen, expertise, en wederzijds respect. Wij kijken naar de maatschappij vanuit een gedeelde verantwoordelijkheid en betrokkenheid. We bouwen graag mee aan een ‘gezonde’, ‘positieve’ maatschappij. Ons logo is immers:

“De maatschappij…, dat ben ik, dat ben jij, dat zijn WIJ!

We streven naar kwaliteit en vakmanschap. Binnen Zorgen & Zo kunnen we gebruik maken van diverse disciplines (psychologen, systeemspecialisten, pedagogen en maatschappelijk werkers), naast een scala aan specialisaties. Denk aan specialisaties op het gebied van (v)echtscheiding, bemiddeling, het begeleiden van omgangsregelingen, systeemtherapie voor (samengestelde) gezinnen, psychische/psychiatrische problematiek en/of een verstandelijke beperking). Naar behoefte kunnen we elkaar inschakelen als dat past bij de hulpvraag en behoefte. We geloven in een integrale aanpak, en werken vanuit die gedachte dan ook samen met diverse organisaties binnen het zorglandschap. Zo kunnen we samen ‘zorgen’ voor langetermijn oplossingen, kunnen we innovatieve trajecten opzetten gericht op ‘voorkomen’. Voorkomen=preventief denken en handelen.

Iedere mens is uniek, en ook hulpvragen zijn uniek. Maatwerk dus. We werken ‘achter de voordeur’, maar kunnen ook gebruikmaken van allerlei dienten en projecten op onze sfeervolle locatie ‘De Boerderie Gelaen. Neem eens een kijkje: www.deboerderiegelaen.nl

Meedoen en meedenken binnen jouw wijk of stad is belangrijk. Dat kan ook bij Zorgen & Zo: we bieden verschillende vormen van dagbesteding en zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Zo leggen wij verbinding tussen mensen: op locatie, in de wijk, en bouwen we bruggen tussen verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven. De maatschappij veranderd snel en we hebben te maken met grote uitdagingen. Participatie… er wordt veel over gesproken, maar het is vooral een kwestie van doen.

Heel praktisch en laagdrempelig starten met bij elkaar komen. Bij elkaar zijn. Bezig zijn met zaken die ons met elkaar verbinden. Bezig zijn met activiteiten waar we zingeving uit halen, plezier aan beleven en die bijdragen aan acceptatie van elkaar en vooroordelen kunnen laten verdwijnen. Activiteiten op het gebied van ‘eten en drinken’, ‘creatieve expressie’, dans en muziek. Dat zijn o.a zaken die ons verbinden, en kunnen bijdragen aan een goed gevoel. Communicatie gaat verder dan taal en is krachtig!

Ons logo, de paardenbloem, of ook wel de blaasbloem, staat voor, ‘zaadjes zaaien’. Positieve zaadjes zaaien. Het pluisje heeft wind, aarde, water en zonlicht nodig en groeit uit

tot een nieuwe bloem. Positieve woorden en daden ‘zaaien’ zichzelf ook uit en zijn bijzonder krachtig!

Ga naar

Contact

Ben je op zoek naar passend aanbod? Bel of mail ons voor een vrijblijvende kennismaking. Wij informeren u graag m.b.t. de mogelijkheden die er zijn bij Zorgen & Zo en onze ketenpartners.

Intake plannen? Bel of mail een van onze intakers:

Dave Mols 06-18300685 dave.mols@zorgenenzolimburg.nl

Helen Bloemers 06-16656101 helen.bloemers@zorgenenzolimburg.nl

Wat doen wij?

Zorgen & Zo heeft een breed aanbod op het gebied van dienstverlening, met diverse specialisaties. We bieden onze diensten aan voor kinderen, jeugdigen en volwassenen, zowel individueel als in groepsverband.

knop1

knop2

Knop3

Openingstijden

MAANDAG 08:00-18:00
DINSDAG 08:00-18:00
WOENSDAG 08:00-18:00
DONDERDAG 08:00-18:00
VRIJDAG 08:00-18:00
ZATERDAG 08:00-18:00
ZONDAG gesloten

Hulp nodig?